Skolavslutningskläder!,Ser klasskillnader redan där!Och låt barnen vara i kyrkan och sjunga du gamla du fria igen!//sarahmara

Dags för skolavslutningskläder till grabbarna… Dom har inte sagt att det måste vara märkeskläder det får man vara glad för! Det är otroligt vad många betalar extra för att det står ett märke på t ex en tröja eller ett par shorts!.

Jag tycker också både som förälder och som lärare när jag jobbat på skolan att det är för bedrövligt och så uppenbart synligt vilka som inte fick nya kläder! Vissa syns det inte på, medans vissa ser uppriktigt ledsna ut!=(. Nej, inför ett tvång att ALLA ska få ta något ur sin garderob och låt barnen gå på skolavslutningen på lika villkor…Återigen är jag inne på skoluniform… Jag tror vi är på väg dit här i Sverige nu. Tack och lov för vissa barn! Kanske det t om skulle gynna alla barn? Även dom som får allt dom vill ha?!. Kan ju faktiskt fungera som en tankeställare!?.

Sen har ,vi här i alla fall skolavslutningen i kyrkan. Då har vi dom senaste åren fått hem lappar om vi tycker det är olämpligt för just våra barn att gå till kyrkan!!!. Det är en lång tradition, barnen tågar in i kyrkan med svenska flaggan! Det är lika vackert varje år. Sen sjunger dom sina  fina sommarsånger i kör.

Saknar självklarheten att fira skolavslutningen i kyrkan. Och att VI INTE FÅR!! sjunga du gamla du fria längre! Vem kom på den genialiska idéen ?. Den hör till barnens sommarskolavslutning och vi är trots allt i Sverige! Jag är INTE Sverige Demokrat Jag reagerar för att  det har gått för långt. Snart tar dom väl bort ”den blomstertid nu kommer?”.

Vad tycker du/ni?

Kramizar från Sarah!

 

 

Annonser

34 kommentarer (+lägga till din?)

 1. fabostintan
  Jun 08, 2011 @ 22:30:19

  Det där är sååå vansinnigt så jag blir blå i ansiktet..Skulle dom säga till sina barn, om min son skulle gå i skola i England tex, att nu får dom inte sjunga det dom brukar för det är människor från andra länder här nu, och dom kan ta illa upp!!! Inget land skulle ge upp sina traditioner för att vi har olika nationaliteter, då skulle det ju inte firas lucia, jul, midsommar eller nåt annat heller i så fall…..grrrrrr. Förstår ibland varför SD går framåt när det kommer såna här regler
  Kramas

  Svara

 2. kickie
  Jun 08, 2011 @ 23:50:44

  Hejsan vännen!

  När det gäller skolavsl i kyrkan, tycker jag den ska finnas där o dem som känner för det kan då närvara. Men att förbjuda pga att det finns dem som kommer från en annan kultur, har en annan religion etc, är bara trams. Jag är definitivt inte S-D, men det är bla sån´t här som gör att dem går framåt.

  Skoluniform skulle kunna vara nog så praktiskt, fast då finns det väll alltid dem som klagar på att dem inte får klä sig som dem vill. Märkeskläder är bara löjligt, tänk att bet så mkt pengar för en liten lapp när man kan köpa samma plagg i samma material för en bråkdel av priset. Fast sån´t begriper väll inte en kärring som ja. HA HA!

  Du skrev i ett inlägg att det va ngt konstigt me komment, det har ja inte märkt, men va inte här inne i går. De gick bra för mig i börj o få öv inläggen från A-B men sen funka de inte mer. Skulle få mail när allt va klart men har inte fått ngt än. Dem har sagt det kan ta tid.

  Det blev lite långt det här.

  Ha de gött o hälsa alla så mkt!

  Massor me goa varma kramizar!

  Svara

 3. HEMIMAMMA
  Jun 09, 2011 @ 01:08:35

  Jag saknar också min barnsdoms skolavslutningar och både den blomstertid och nationalsången… Jag ser det som en kulturell högtid och inte kristlig även om undermeningen finns där. Dock förstår jag att utlandsfödda kan reagera om de är av annan tro.

  Hur ska man visa respekt för båda sidor?

  Jag ser både för och nackdelar med skoluniform. Det kan vara skönt om ens föräldrar och samhället sätter gränserna, i stället för modet.

  Nackdelen är ju att man inte får ge individuellt uttryck…

  Hemikramizar ♥

  Svara

  • sarahmara
   Jun 09, 2011 @ 22:07:38

   Men då kan ju de utländskfödda barnen få välja att vara hemma från skolan den dagen. Så gör dom ju här, att vi får lappar om det är okej att dom går till kyrkan.
   kramizar

   Svara

 4. skvitt
  Jun 09, 2011 @ 02:05:55

  Svara

 5. whitelady7
  Jun 09, 2011 @ 02:49:11

  Här har de allra flesta skolor uniform, och jag tycker det är bra. Dock kan det vara ganska dyrt, för det är rätt hög kvalite på kläderna. Det är ju meningen att de ska hålla ett tag. Men jag köper lite i taget, så det funkar bra ändå. På min Lillemans skola kan de som inte har råd att köpa uniform låna en uniform under dagen, bra för de familjer som har flera barn, eller helt enkelt inte har råd. Det trista med skolorna här är dock att det inte finns fri lunch, och det har gjorts undersökningar på att många, allt för många, ungar går hela dagen utan något att äta. De flesta skolor har ett fruktprogram, så de får en frukt varje morgonmål, men det är ju inte mycket att stå sig på… Barnfattigdom kan se olika ut, och ärligt talat är jag nog ganska chockad över hur många barn har det här, vi ska ju ändå föreställa ett i-land…

  Svara

  • sarahmara
   Jun 09, 2011 @ 22:10:45

   Det var ju kanonbra att barn till föräldrar som inte har råd med skoluniform får låna en!. Men jag förstår din oro, för det känns som du uttrycker oro och jag med!, över de barn som får gå hungriga!!! DET borde INTE få förekomma!
   kramizar

   Svara

 6. sjokvist
  Jun 09, 2011 @ 05:41:39

  BS Nu förstår jag inte vad du blivit ledsen över, förklara är du rar.

  Puss O Kram

  Svara

 7. Stattinskan
  Jun 09, 2011 @ 06:11:58

  För att inte utpeka någon så hade ju skoluniform varit bra och att skolavslutningen på vissa håll inte är i kyrkan tycker jag är trams. Varför får vi svenskar inte tycka om vårt land utan att ses som rasister?
  Gomorron 🙂

  Svara

  • sarahmara
   Jun 09, 2011 @ 22:17:11

   Det undrar jag med! Varför får vi inte tycka om vårt land?. Jag har INGET emot invandrare, men är lite sån att hade jag flyttat utomlands så får man ta seden dit man kommer!
   kramizar

   Svara

 8. Znogge
  Jun 09, 2011 @ 06:24:09

  På min skola har vi julavslutningen i idrottssalen, sommaravslutningen utomhus, Lucia firas i kyrkan och även första advent. Alla är nöjda, stora som små!

  Svara

 9. Codliver
  Jun 09, 2011 @ 07:41:07

  Hej. Det var länge sen!
  Jaa, det är ett elände det här med skolavslutningskläder. Dyrt som attan blir det och ungarna blir mer och mer modemedvetna och föräldrarna stöttar under – de som har råd alltså.
  Men har man ett par tre ungar i skolan är det för många en övermäktig utgift.
  Den sociala utslagningen börjar tidigt!

  Jag tycker att det är självklart att skolavslutningen ska hållas i kyrkan med Den blomstertid nu kommer. Det är dumt att ta ifrån barnen något så fint.

  Kram/Codliver
  .

  Svara

  • sarahmara
   Jun 09, 2011 @ 22:24:32

   Ja!!!, det var för länge sen. Men jag har inte hittat dig =(.
   Visst syns klasskillnader på tillfällen som skolavslutningar…tyvärr.
   Men det verkar också som att snart får dom förbjuda varenda
   sommarlovssång =(.
   Hoppas du har det jättebra och tittar in igen 🙂
   Jag har dig på min lista redan =)
   kramizar

   Svara

 10. Trollan
  Jun 09, 2011 @ 08:04:02

  Sonen har alltid haft skolavslutning i kyrkan och det har aldrig varit tal om annat heller. Inte har barn från andra religioner tagit illa upp heller, det där är något vi svenskar skyller på att de gör.

  Skoluniform är väl inget som tilltalar mig direkt. Det blir nog samma där, människor har inte råd att köpa och vad händer då?

  Krams

  Svara

  • sarahmara
   Jun 09, 2011 @ 22:28:46

   Det är ju faktiskt inte vi svenskar som ifrågasatt detta med att sjunga nationalsången mm. Och sen att det fungerar bra, det förstår jag. Det är i större städer med fler invandrare dom har problemen värst.

   Skoluniform där får jag hålla med ovan kommentator : skolan kan köpa in några extra för att kunna låna ut på dagtid. Tack för att du tittade in 😀
   kramizar

   Svara

 11. UrbanochKarin
  Jun 09, 2011 @ 08:19:36

  Så här tycker, känner jag 🙂
  Nej skoluniform känns inte direkt lika viktigt, det här handlar om två stora och olika frågor varav den ena då är mer självklar just nu. (Skolavslutningen ja).
  Ja den ska firas traditionellt.

  Vill vissa fira den i en moské, därför att man inte står ut med att gå in i en kyrka.
  Ja men så låt dom barfota stå på knä och göra det då!
  Inget tvång åt ena eller andra hållet.

  Men de som vill känna sig, vara som och leva som vi svenskar och samtidigt uppskattar det.
  De ska självklart inte behöva kastas in i veligheten så som svenska politiker visar på.

  Skolavslutningar ska vara enligt redan förutbestämda regler (eller enl. scheman) men, kommer man överens på en skola att hålla avslutningen utomhus så ska man naturligtvis få göra det!
  Betygen delas ju ut i skolan och oftast innan avslutningen.

  Skoluniform tycker jag ser för militäriskt ut.
  Ska de marschera också?
  Nej jag tycker nog inte det och ofta är det så varmt att en tvångsuniform säkert skulle ge andra möjliga följdsjukdomar.
  /Urban 🙂

  Svara

  • sarahmara
   Jun 09, 2011 @ 22:53:32

   Jag håller med om skolavslutningen. Det finns ”kyrkor” för fler religoner och dom bör kunna fira det där då.

   Med skoluniform så slipper vi åtminstone klasskillnaderna så tydligt. OCH absolut inget som har med att göra att barnen skulle marschera till och från skolan. Även om dom faktiskt i många skolor får stå i kö på morgonen och ta fröken i handen och säga godmorgon innan dom går in i klassrummet och även får stå i kö inför promenaden till lunchrummet 🙂 .

   kramizar

   Svara

 12. kloktok
  Jun 09, 2011 @ 08:43:29

  Kikar in som hastigast med lite fridens liljor. Återkommer vid senare tillfälle och ”tycker” apropå frågeställningen….

  Svara

 13. beatamorot2
  Jun 09, 2011 @ 09:09:50

  Tycker som du….gamla traditioner ska vi vara rädda om!
  Vem som hittat på allt det här larvet, att vi ska dölja stoltheten över vårt eget land, kan man bara spekulera i…men för min del framstår det som det e många oss svenskar själva, som skriker högst…Rädslan att bli stämplade som rasister eller främlingsfientliga, har näst intill gjort oss fientliga mot vårt eget kulturella arv…
  Har många invandrarvänner, å de tycker att vi inte e riktigt kloka i mångt och mycket…speciellt vad det gäller nationalsången och kyrkavslutningen…de flesta säger vi e grymt flata, och att det faktiskt anses FINT att vara stolt över sitt ursprung:))

  Skoluniform? JA tack!!:)

  Kramar o ha en fin dag!
  //B

  Svara

 14. Lindalou
  Jun 09, 2011 @ 10:58:17

  Förlåt om jag inte orkar skriva varken om avslutningar eller uniformer. Ville bara kika in och önska en fin dag. Vad söt du är på din lilla bild där till höger. =)

  Kram

  Svara

 15. magganorkide
  Jun 09, 2011 @ 11:34:31

  Hej
  Det var längesedan!!!!
  Hörrödu, jag håller med dig. Det är otroligt vart det burit hän, vi måste få ordning på detta. Jag tror också att barn skulle lära sig mer respekt för varandra om alla hade skoluniform.
  Ha det gött
  magganorkide

  Svara

 16. life is crystal clear
  Jun 09, 2011 @ 17:54:02

  Håller helt med dig.

  Enda året som jag missar skolavslutningen men vad gör man inte…ibland.

  Svar:
  Men där är du ju. Kul att få se dig här.

  Nä, inte är det slavgöra. Passar mig en hel del att ha mycket att göra.
  Kramar

  Svara

 17. Zazzas
  Jun 09, 2011 @ 18:34:23

  Även här har de avslutningen i kyrkan.. Tycker att det är SJUKT att man inte får sjunga Du gamla du fria UTAN att vara rasist.. HELT sjuk.. Tvivlar på att andra länder skulle ge upp sin nationalsång utan vidare. för att det kommer folk o säger: Det är inte min, o då ska den inte spelar/sjungas..

  Svara

 18. Paula
  Jun 09, 2011 @ 18:39:52

  Tack för din kommentar hos mej:)
  Foto har jag tagit, men ska ta nytt i morgon…kram

  Svara

 19. svorskan
  Jun 09, 2011 @ 19:13:26

  Det finns såklart fördelar med en skoluniform.
  Mammas granne har 7 barn. De hade skolkläder och fritidskläder, och bytte om direkt när de kom hem. Det är inte en heltokig idé.
  Märkeshysteri gör mig toktrött. Barn ska aldrig behöva känna sig underlägsna. Minns att jag ibland mobbades när jag hade hemsytt, själv var jag överlycklig när jag fick köpta saker. Vet inte om skoluniform är bäst, kanske det. Det viktigaste är kanske att barnen har bra självkänsla oavsett.
  Tack för alla kommentarer hos mej!
  Allt gott till dej!

  Svara

 20. sarahmara
  Jun 09, 2011 @ 22:05:26

  Kan bara hålla med. Och krånglet med wp var att kommentarsfunktionen ändrades.
  kramizar från oss alla!

  Svara

 21. UrbanochKarin
  Jun 10, 2011 @ 06:59:54

  Nej jag håller inte med om uniform iaf 🙂
  Vill man gå omkring i märkeskläder, så ska man få göra det. Tycker det verkar lite väl mycket Nord Korea med uniformer.
  Felet är inte de som har råd, felet är isf systemet. Vi får inte bort fattigdomen genom att påtvingas andra regler. Tvinga istället regeringen att bidra med märkeskläder till fattiga barn om de nu måste ha det, men det tror jag inte.
  Vanliga människor har vanliga kläder, lekkläder.
  Felet ligger också hos föräldrarna.
  Kram 🙂

  Svara

  • whitelady7
   Jun 12, 2011 @ 10:30:39

   Skoluniform kan ju se olika ut, t ex har de i min sons skola gula t-shirts och svarta shorts på sommaren, mörkgröna joggingbrallor och t-shirt eller sweatshirt på vintern, och på hans förra skola hade de samma fast i mörkblått och rött… Inte så värst mycket tvångsuniform över den klädseln…däremot är det tvång på bredbrättad hatt och sunscreen under sommarterminerna, p g a att vi har mycket problem med tunt ozonlager som både ger malignt melanom och ögonskador om man inte är försiktig. Skoluniform har knappast något med fattigdom eller ej att göra, inte heller någon slags likformighet. Tvärt om så måste ju ungarna här göra än mer för att visa framfötterna, annars kan de ju vara vem som helst i mängden…. Och Nya Zeeland har t o m i Sverige ett renome´ som ett av de bästa länderna i världen vad gäller utbildning… Och jodå, jag har haft 2 barn i skola i Sverige med.

   Svara

 22. Grevinnan Blåst
  Jun 29, 2011 @ 18:52:20

  Kikar in och hoppas ni har det bra i sommarvärmen.
  Kramar till dig från mig ♥ / Rozie

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: